Rakeback

Boss Media (IPN)/Entraction

30%

Eget Nätverk

PKR
30%

Boss Media (IPN)

30%

Cake Poker Network

33%
33%
33%

Action Poker

50-100%

Entraction

30%

Everleaf Gaming

40%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

Lojalitetsprogram

Ongame

VIP
VIP

Eget Nätverk

VIP
VIP
VIP

888

2-36%

Merge

VIP

Microgaming

30%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

2010-12-21 - Beskattning av pokervinster och rakeback

2010-12-21

Beskattning av pokervinster och rakeback

Beskattning av pokervinster online har länge varit en diffus fråga, men skatteverket har nu satt ut riktlinjer att gå efter. Poker räknas i Sverige som ett turspel eller lotteri och är därmed undantaget från skatt förutsatt att lotteriet anordnas i Sverige. Eftersom lotteriet är undantaget skatt i Sverige blir det även så i resterande EU-länder enligt en dom i EG-domstolen.

Vad säger skatteverket?

Såhär skriver Skatteverket på sin hemsida: ''Efter en dom har EG-domstolen förklarat att EG-rätten hindrar EU-länder att beskatta inkomster på vinster i andra EU-länder om samma vinst skulle ha varit skattefri i det egna landet. Därför ska vinster på pokerspel/kasino/vadhållning som anordnas inom EU/EES-området inte inkomstbeskattas i Sverige.''
Rakeback från en EU-licensierad pokersida är inte heller skattebelagd. Skatteverket skriver följande:
”Du får då inte heller avdrag för rake som du betalar och som en följd av detta så är inte heller den rake-back du kan tänkas få skattepliktig. Observera att det är bara när det är fråga om en ren rake-back som denna blir skattefri. Om det är fråga om någon form av bonus inblandad kan bedömningen bli en annan.”
Spelbolag med sin pokerlicens inom EU är alltså undantagna inkomstskatt, men vinster hos företag utanför EU ska enligt Skatteverket beskattas. Skatteverket skriver: ” När du spelar poker ska du skatta för de pokervinster som du gör på spel hos anordnare som finns utanför EU/EES området. Det är ingen skatt på vinster som inte överstiger 100 kronor, sådana vinster behöver du alltså inte ta upp i din inkomstdeklaration.”

Vår rekommendation

Detta är som sagt riktlinjer från skatteverket och vi rekommenderar dig att kontakta skatteverket om något är oklart.

Fler Artiklar

1 | 2
Fler nyheter

Logga in

Glömt lösenordet?

Rakebackräknare

Kalkylera
Kom ihåg att detta endast är en uppskattning.

VIP Rakeback

Rejkar du mycket? Då kan du bli VIP på Rakebacktime. Kontakta oss för mer information.

Vad är rakeback?

Rake är den avgift som pokerrum tar från varje pott. Det är en procentuell avgift och den har ett maximalt tak. Vanligtvis tar ett pokerrum 5% av den totala potten med ett maxtak på $3.

Genom Rakebacktime kan du få tillbaka en viss del av din rake och det kallas för rakeback. Rakeback är en procentuell återbetalning och den kan variera från pokerrum till pokerrum.

Artiklar - Fem senaste

Fler nyheter