Rakeback

Boss Media (IPN)/Entraction

30%

Eget Nätverk

PKR
30%

Boss Media (IPN)

30%

Cake Poker Network

33%
33%
33%

Action Poker

50-100%

Entraction

30%

Everleaf Gaming

40%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

Lojalitetsprogram

Ongame

VIP
VIP

Eget Nätverk

VIP
VIP
VIP

888

2-36%

Merge

VIP

Microgaming

30%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

2010-12-21 - Bankroll management

2010-12-21

Bankroll management

Vad är bankroll management?

Bankroll management är det engelska begreppet för hur mycket spelkapital du bör ha för att spela på en viss nivå. För att bygga upp en spelkassa på ett säkert sätt krävs tålamod vilket många pokerspelare saknar. Om du ser poker som en hobby behöver du inte bry dig om detta begrepp, men om du på sikt vill bli en vinnande spelare är bankroll management ett av de viktigaste begreppen inom poker.

Många spelare försöker snabbt bygga upp en spelkassa vilket ofta leder till att man förlorar allt. Detta behöver inte bero på att spelaren i fråga inte är en tillräckligt skicklig pokerspelare utan att tur och otur är en del av poker i det korta perspektivet. En bra spelare måste räkna med att han eller hon kan förlora pengar under kortare perioder och då måste man ha en tillräckligt stor spelkassa för att klara av dessa förluster. För många är det även svårt hålla sig till sin egen spelstil om man vet att man riskerar en stor del av sin bankrulle på en gång. Bankroll management handlar alltså om både matematiska och psykologi faktorer.

Rekommendationer för bankroll management

Det finns ett par återkommande rekommendationer i pokerböcker när det kommer till bankroll management. Jag anser inte att du behöver följa dessa helt till fullo men det är bra om du alltid har dem i åtanke.

Om du spelar Texas Limit bör du ha 300-500 gånger stora mörken i bankrulle. Om du spelar $1/$2 Limit innebär det att din bankrulle bör vara på $600-$1000. Om du spelar No Limit eller Pot Limit är det andra rekommendationer som gäller. Det vanliga är att man anser att du bör ha 20-30 gångar ett fullt inköp vilket vanligtvis är 100 gånger stora mörken. Det innebär att du behöver en bankrulle på $4000-$6000 för att spela $1/$2 No Limit.

När du spelar ”sit n goes” är en bra riktlinje att din bankrulle bör vara 50 gånger större än inköpet. Spelar du $10 + $1 SNG:s bör du alltså ha en bankrulle på $550. När det kommer till större turneringar bör inte inköpet överstiga 5 % av din totala pokerrulle.

Din spelstil spelar roll

Hur du spelar poker spelar roll för din bankroll management. Aggressiva spelare har större svängningar i sin bankrulle och därför är bankroll management extra viktigt för dem. Tajta spelare har inte lika mycket svängningar men självklart är bankroll management väldigt viktigt för dem också eftersom turfaktorn är en del av poker. 

Fler Artiklar

1 | 2
Fler nyheter

Logga in

Glömt lösenordet?

Rakebackräknare

Kalkylera
Kom ihåg att detta endast är en uppskattning.

VIP Rakeback

Rejkar du mycket? Då kan du bli VIP på Rakebacktime. Kontakta oss för mer information.

Vad är rakeback?

Rake är den avgift som pokerrum tar från varje pott. Det är en procentuell avgift och den har ett maximalt tak. Vanligtvis tar ett pokerrum 5% av den totala potten med ett maxtak på $3.

Genom Rakebacktime kan du få tillbaka en viss del av din rake och det kallas för rakeback. Rakeback är en procentuell återbetalning och den kan variera från pokerrum till pokerrum.

Artiklar - Fem senaste

Fler nyheter