Rakeback

Boss Media (IPN)/Entraction

30%

Eget Nätverk

PKR
30%

Boss Media (IPN)

30%

Cake Poker Network

33%
33%
33%

Action Poker

50-100%

Entraction

30%

Everleaf Gaming

40%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

Lojalitetsprogram

Ongame

VIP
VIP

Eget Nätverk

VIP
VIP
VIP

888

2-36%

Merge

VIP

Microgaming

30%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

2010-12-21 - Dealt och Contributed rake

2010-12-21

Dealt och Contributed rake

Vad är rake?

Rake är den summan som en pokersida tar från varje pott, det är på det sättet som pokersidorna tjänar pengar. För kontantspel är den vanligaste procentsatsen 5 % med en maximal rake på $3 dollar. För turneringarna brukar den vara 10 % av turneringsinsatsen, om du spelar en turnering för $10 tas vanligtvis en rake på $1.

Tre olika metoder för att räkna ut din rake i kontantspel

Det finns tre olika sätt som är vanligt förekommande hos pokersidor för att räkna ut varje enskild spelares rake när det kommer till kontantspel. Dessa tre rakemetoder är: 

Average contributed rake - Den rake som har tagits från potten divideras jämt mellan alla spelare som har bidragit till potten oavsett hur mycket varje enskild spelare har bidragit med. Om den totala rake som har tagits från potten uppgår till $2 och fyra spelare har bidragit till potten uppgår varje spelares rake till $0,5.

Weighted contributed rake - Den rake som har tagits från potten delas mellan alla spelare som har bidragit till potten samt hur mycket deras bidrag var. Om den totala rake som har tagits från potten uppgår till $2 och en spelare har bidragit med 40 % av potten innebär det att denna spelares rake är $0,8.

Dealt rake - Dealt rake innebär att den rake som pokersidan har tagit från potten divideras mellan alla spelare som har tilldelats kort på bordet. Alla spelare rejkar det vill säga lika mycket varje hand, oavsett om de har bidragit till potten eller inte. Om du till exempel sitter på ett bord med 10 spelare och rejken uppgår till tre dollar så har varje spelare rejkat $0,30.

Vilken rakemetod är bäst för dig när det kommer till rakeback?


Average contributed rake är att föredra om du spelar väldigt många potter men sedan lägger din hand ofta. Du bidrar då med en liten del av potten men eftersom du ändå bidragit med potten kommer du få erhålla lika mycket i rake som resterande spelare i potten även fast de har bidragit till mer i potten.

Weighted contributed rake är att föredra om du är en aggressivare spelare som ofta bidrar med en stor del av varje pott.

Dealt rakeback är att föredra om du ofta spelar väldigt få starthänder. Du ser gärna att de andra spelarna på bordet spelar många potter så att du får mer i rakeback.

Fler Artiklar

1 | 2
Fler nyheter

Logga in

Glömt lösenordet?

Rakebackräknare

Kalkylera
Kom ihåg att detta endast är en uppskattning.

VIP Rakeback

Rejkar du mycket? Då kan du bli VIP på Rakebacktime. Kontakta oss för mer information.

Vad är rakeback?

Rake är den avgift som pokerrum tar från varje pott. Det är en procentuell avgift och den har ett maximalt tak. Vanligtvis tar ett pokerrum 5% av den totala potten med ett maxtak på $3.

Genom Rakebacktime kan du få tillbaka en viss del av din rake och det kallas för rakeback. Rakeback är en procentuell återbetalning och den kan variera från pokerrum till pokerrum.

Artiklar - Fem senaste

Fler nyheter