Rakeback

Boss Media (IPN)/Entraction

30%

Eget Nätverk

PKR
30%

Boss Media (IPN)

30%

Cake Poker Network

33%
33%
33%

Action Poker

50-100%

Entraction

30%

Everleaf Gaming

40%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

Lojalitetsprogram

Ongame

VIP
VIP

Eget Nätverk

VIP
VIP
VIP

888

2-36%

Merge

VIP

Microgaming

30%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

2010-12-21 - Ongame - Essence rake

2010-12-21

Ongame - Essence rake

Ongame byter till Essence rake

Ongame bytte under sommaren 2010 sin metod för att räkna ut hur mycket varje spelare har bidragit med av den totala rake som Ongame tar från varje pott. Den nya metoden kallas för ”Essence rake”. Det är relevant för dig som spelare eftersom Ongame har ett poängsystem som ger dig valueback och det poängsystemet bygger på hur mycket du har betalat i rake.

Vad är Essence rake?

När Ongame räknar ut hur mycket varje spelare har betalat i rake så använder de sig av en unik metod som de kallar för Essence rake. Den bygger på att förlorande spelare tilldelas en större del av den rake som Ongame har tagit än vad de vinnande spelarna gör. Detta är relevant för dig som spelare då Ongames poängsystem bygger på hur mycket du betalar i rake. Ju fler poäng du spelar in, desto högre valueback erhåller du.

Essence bygger på att varje spelare är tilldelad en koefficient som räknas utifrån hur mycket du har vunnit eller förlorat under de 90 senaste dagarna på Ongame. Tills 500 händer är spelade tilldelas du ett standardvärde för koefficienten.

När man sedan spelar på ett pokerbord räknar Ongame ut varje enskild spelares rake utifrån vad deras koefficient är i förhållande till övriga spelare på bordet och den summan de har bidragit med till potten. Om alla spelare på bordet skulle ha samma koefficient så skulle den enda faktorn i uträkningen av rake vara hur mycket spelare har bidragit med till potten. Om en spelare har bidragit med 40 % av potten så är den spelares rake då 40 % av den totala rake som Ongame har tagit.

Essence påverkar endast din rake vid kontantspel. Vid turneringar kommer rake tilldelas på samma sätt som tidigare modell.

Vem gynnas och vem missgynnas av Essence rake?

Förlorande spelare gynnas av Ongames nya sätt att räkna ut varje spelare rake eftersom de nu tilldelas en större del av den rake som Ongame har tagit. Det innebär att de tjänar in fler poäng och kan erhålla mer i valueback. För vinnande spelare är det tvärtom. Men om man är en vinnande spelare bör man ha i åtanken att det nya systemet kan locka fler ”fiskar”.

Fler Artiklar

1 | 2
Fler nyheter

Logga in

Glömt lösenordet?

Rakebackräknare

Kalkylera
Kom ihåg att detta endast är en uppskattning.

VIP Rakeback

Rejkar du mycket? Då kan du bli VIP på Rakebacktime. Kontakta oss för mer information.

Vad är rakeback?

Rake är den avgift som pokerrum tar från varje pott. Det är en procentuell avgift och den har ett maximalt tak. Vanligtvis tar ett pokerrum 5% av den totala potten med ett maxtak på $3.

Genom Rakebacktime kan du få tillbaka en viss del av din rake och det kallas för rakeback. Rakeback är en procentuell återbetalning och den kan variera från pokerrum till pokerrum.

Artiklar - Fem senaste

Fler nyheter