Rakeback

Boss Media (IPN)/Entraction

30%

Eget Nätverk

PKR
30%

Boss Media (IPN)

30%

Cake Poker Network

33%
33%
33%

Action Poker

50-100%

Entraction

30%

Everleaf Gaming

40%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

Lojalitetsprogram

Ongame

VIP
VIP

Eget Nätverk

VIP
VIP
VIP

888

2-36%

Merge

VIP

Microgaming

30%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

2010-12-21 - Hur man värderar en pokerbonus

2010-12-21

Hur man värderar en pokerbonus

Pokerspelare möts ständigt av olika bonuserbjudanden och ofta väljer man en bonus utan att egentligen tänka igenom sitt beslut. Man kan som spelare bli besviken för att bonusen inte var så bra som man trodde eller att man inte hann klara den. Vi vill självklart att du väljer en pokerbonus som passar dig och därför kommer vi med lite tips på vad du bör tänka på i ditt val av pokerbonus.

Vad bör du kolla på när du räknar ut värdet av en pokerbonus?

Idag erbjuder nästan alla pokersidor en insättningsbonus och de brukar bestå av en viss procent och en viss summa, ?t ex 100 % upp till $500. I detta fall innebär det att du som spelare kan sätta in en viss summa pokersidan och den matchas i detta fall med högst $500. Om du sätter in $200 kommer du att få en bonus på $200 och sätter du in $1000 kommer du få den maximala bonusen $500.

Men matchningsprocenten och summan är inte de viktigaste värderingarna när du ska välja pokerbonus. Det du först och främst bör kolla på är hur lång tid du har på dig att klara bonusen och vilka krav som finns. Det vanliga är att du har 30 eller 60 dagar på dig att klara en pokerbonus, dock kan vissa pokersidor göra undantag och förlänga tiden om du inte har klarat den inom den utsatta tidsgränsen, men detta är inget du bör räkna med.

Tidsbegränsningen har störst betydelse om din bonus betalas ut i klumpsumma eftersom du då kan gå miste om hela bonusen om du inte klarat den inom den utsatta tiden. Det är viktigt att du kollar vilka krav som finns för att klara bonusen. De flesta pokersidor använder sig av poängsystem som baseras på hur mycket du betalar i rake. Dessa poäng används ofta också som bonuskrav genom att du måste spela in ett antal poäng för att klara bonusen. Nästa steg är att kolla hur pokersidan i fråga räknar sina poäng, den informationen hittar du på pokersidans hemsida eller hos din affiliate. När du har samlat in denna information kan du sedan värdera pokerbonusen.

Ett exempel på hur du värderar en pokerbonus

Här följer ett exempel som vi har tagit från Full Tilt Poker där vi utöver rakeback även erbjuder en insättningsbonus:

”Vi erbjuder dig 100 % insättningsbonus upp till $500! Tidsgränsen är 90 dagar och du får $5 direkt till ditt pokerkonto för varje 100 FPP.”

Tidsgränsen på 90 dagar är en relativ lång tidsgräns och bonusen betalas ut successivt vilket gör att du inte kan gå miste om hela bonusen. Men för att verkligen sätta värde på bonusen bör du kolla upp hur mycket varje FPP motsvarar i rake. I detta fall finns denna information att tillgå:

”FPP poäng tjänar du ihop genom att spela poker för riktiga pengar och turneringar. För varje $0,25 du betalar i rake får du 1 FPP poäng.”

Det innebär att du för varje rejkad dollar erhåller 4 FPP.  Du behöver alltså rejka 100/4= $25 för att erhålla $5 vilket ger dig en återbetalningsprocent på 20 %. Om du även erhåller rakeback på pokersidan bör du kolla upp om bonusen dras av på den totala rejken, vilket gör att din rakeback minskar under tiden som du spelar in bonusen.

Fler Artiklar

1 | 2
Fler nyheter

Logga in

Glömt lösenordet?

Rakebackräknare

Kalkylera
Kom ihåg att detta endast är en uppskattning.

VIP Rakeback

Rejkar du mycket? Då kan du bli VIP på Rakebacktime. Kontakta oss för mer information.

Vad är rakeback?

Rake är den avgift som pokerrum tar från varje pott. Det är en procentuell avgift och den har ett maximalt tak. Vanligtvis tar ett pokerrum 5% av den totala potten med ett maxtak på $3.

Genom Rakebacktime kan du få tillbaka en viss del av din rake och det kallas för rakeback. Rakeback är en procentuell återbetalning och den kan variera från pokerrum till pokerrum.

Artiklar - Fem senaste

Fler nyheter