Rakeback

Boss Media (IPN)/Entraction

30%

Eget Nätverk

PKR
30%

Boss Media (IPN)

30%

Cake Poker Network

33%
33%
33%

Action Poker

50-100%

Entraction

30%

Everleaf Gaming

40%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

Lojalitetsprogram

Ongame

VIP
VIP

Eget Nätverk

VIP
VIP
VIP

888

2-36%

Merge

VIP

Microgaming

30%
Har EU-licens enligt spelbolaget
Tillåter amerikanska spelare

2010-12-21 - Poker cashback och valueback

2010-12-21

Poker cashback och valueback

Poker cashback och valueback

De flesta pokerspelare vet om att varje pokersida tar en viss summa av varje pott, det är på det sättet pokersidor tjänar pengar. Denna summa kallas rake och oftast tar pokersidan 5 % av potten med ett tak på $3.

Många pokersidor lockar med stora insättningsbonusar, men ofta ser de bättre ut än vad de verkligen är. De är nästan alltid tidsbegränsade vilket innebär att du kanske inte hinner spela in bonusen och när tidsgränsen har gått ut spelar du utan något erbjudande. Det många spelare glömmer bort är att de kan ta del av så kallade lojalitetsprogram. Det innebär att du får en slags återbetalning av din betalda rake, det kallas ofta för rakeback, cashback eller valueback. Det innebär en långsiktig återbetalning av rake medan insättningsbonusar är en kortsiktig återbetalning av rake.

Exempel på två olika lojalitetsprogram

Det finns olika typer av lojalitetsprogram som ger dig cashback eller valueback. Ett förekommande system är att du tjänar poäng medans du spelar poker. Poängen bygger på hur mycket du rejkar. Du innebär alltså att du tjänar mer poäng desto högre nivå du spelar på och ju mer du spelar. Ofta finns det något slags stegsystem. Till exempel kan de se ut på följande sätt:

1000 poäng ger dig $20 i cashback
2000 poäng ger dig $40 i cashback
3000 poäng ger dig $60 i cashback

Oftast räknas det månadsvis, att du får $20 i cashback om du spelar in 1000 poäng under den aktuella månaden. Det innebär även att utbetalningen sker månadsvis, oftast får du din cashback i början av varje månad för månaden innan. Men som sagt kan lojalitetsprogram fungera på olika sätt, vissa lojalitetsprogram ger dig möjligheten att växla in dina poäng till cashback när du vill. Det kan se ut på så sätt att du får $1 i cashback för varje 10 poäng du spelar in. Har du till exempel spelat in 100 poäng och känner att du vill växla in dina poäng mot cashback så kan du göra det och få $10 till ditt konto.

Hur bra är ett lojalitetsprogram?

Det finns vissa saker du bör kolla på när du vill veta hur bra lojalitetsprogrammet egentligen är. Om lojalitetsprogrammet fungerar på de två sätt som är nämnda ovanför, det vill säga att du får en viss cashback beroende på hur mycket poäng du spelar in, så bör du kolla upp hur mycket du behöver rejka för att tjäna in dina poäng. Det kan till exempel se ut på följande sätt:

Du erhåller 10 poäng för varje $0,40 du betalar i rake. Du kan sedan växla in dina poäng mot cashback, du erhåller $1 i cashback för varje 100 poäng du spelar in. De innebär att din återbetalningsprocent är 25 % av din rake. Du behöver rejka $4 (10x0,4=4) för att tjäna 100 poäng och 100 poäng ger du $1 i cashback vilket blir en återbetalningsprocent på 25 % (1/4=0,25). Återbetalningsprocent är den absolut viktigaste faktorn när du ska värdera ett lojalitetsprogram.

Fler Artiklar

1 | 2
Fler nyheter

Logga in

Glömt lösenordet?

Rakebackräknare

Kalkylera
Kom ihåg att detta endast är en uppskattning.

VIP Rakeback

Rejkar du mycket? Då kan du bli VIP på Rakebacktime. Kontakta oss för mer information.

Vad är rakeback?

Rake är den avgift som pokerrum tar från varje pott. Det är en procentuell avgift och den har ett maximalt tak. Vanligtvis tar ett pokerrum 5% av den totala potten med ett maxtak på $3.

Genom Rakebacktime kan du få tillbaka en viss del av din rake och det kallas för rakeback. Rakeback är en procentuell återbetalning och den kan variera från pokerrum till pokerrum.

Artiklar - Fem senaste

Fler nyheter